Vega – Who We Are

vega_whoweare
Vega – Who We Are

 

Vega är den brittiska motsvarigheten till våra egna H.e.a.t. och Eclipse skulle man kunna säga. Nu känns det som jag inte behöver skriva mer men jag kan slänga in att de kryddar sin musik med influenser från Cheap Trick, Glass Tiger och The Outfield också. Alla älskare av melodiös rock får här ett nytt band att ta till sitt hjärta. Redan debuten var lovande men denna uppföljare är skivan som kommer att sätta bandet på kartan. Rejält också.

Skivan är producerad (med den äran) av Harry Hess från Harem Scarem. Låtarna håller imponerande hög klass och framförandet är så bra som man kan begära. Sångaren Nick Workman har den perfekta mixen av röst som rör sig fritt mellan pop och rock. Jag vill inte säga att han låter som Robin Zander (Cheap Trick) men påminner kanske lite om honom kvalitetsmässigt. Rösten är stark och varierad om ni förstår vad jag menar.

Det blir inte mycket bättre än så här. Denna skiva kommer att bli en favorit i år hos många fans av melodisk rock. Keyborden tar aldrig över utan kryddar låtarna subtilt. Kanske saknar jag därför en mer renodlad sådan låt typ Uniform of youth med Mr Mister men det är överkurs. Här finns ingen dötid överhuvudtaget. Det är bra låtar från start till mål. Jag är mycket imponerad av detta spänstiga band och det kommer ni bli också!

Vega – Who We Are
Frontiers Music Srl

1. Explode
2. We got it all
3. Every little monster
4. Nothing is forever
5. White flag
6. For our sins
7. Generation now
8. Ignite
9. Saving grace
10. If not you
11. Hurt so bad

http://www.vegaofficial.co.uk/

 

Betyg: 8,5 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.