Jorn – Heavy Rock Radio

jornheavyrockradio
Jorn – Heavy Rock Radio

 

Jorn, denna lika grimaserande som gudabenådade sångare är tillbaka med en ny cover-skiva. Denna gång med både klassiska hårdrockslåtar och lika klassiska poplåtar. Här hittar vi covers på låtar med Eagles, John Farnham, Kate Bush, Frida, Queen, Journey och, förstås, föga förvånande, Black Sabbath från Dio-eran samt Dio själv.

Det är dock modigt/dåraktigt att ge sig på en klassikernas klassiker som Hotel California och Jorn sjunger lite varsammare än vanligt här. Tyvärr föredrar jag fortfarande originalet trots att jag hört den sedan barnsben. Däremot You´re the voice sitter som gjuten i Jorns starka stämband. En sådan mäktig låt kräver sin man och John Farnham har även han en imponerande pipa som säkert många av er vet. Jorn låter dock gitarrerna tala istället för kören i refrängen vilket lyfter låten ett snäpp tycker jag. Snyggt gitarrsolo också. En grym version av en grym låt!

Kul också att han valde en lite udda låt med Foreigner, en av mina personliga favoriter med dem, Rev on the red line. Kul att höra den i en lite tyngre version. Här hör man även att han får kämpa lite med sången. Snygg version!

Fridas I know there´s something goin on är också den helt okej. Här har de behållit originalets trummor vilket de tyvärr inte gjorde på nästa låt. Ändå är den bästa versionen Running up that hill. Den får ett helt nytt liv här. Hade kanske önskat att de jobbat mer på arrangemanget men överlag är den som gjord för Jorn. Framförallt refrängen. Jag tänker mig ändå mer trummor i början innan versen kommer. Refrängen är magisk som den är. Kanske lite mer original i verserna hade passat bättre, med synthljud och allt. Tror det hade lyft refrängen till ytterligare en dimension.

De lite mindre bra versionerna är Iron Maidens The final frontier. Känns helt meningslös. Likaså hans förkärlek till Dio-låtar samt de alldeles för kända låtarna. Ändå en ganska okej skiva men inte mer tyvärr. Som ni märker bränner han av de fyra bästa låtarna redan i början. Därefter försämras urvalet och vattnas ur vart eftersom skivan flyter på. Synd! Saknar även en stark udda ballad. Det borde han fått plats med tycker jag.

Jorn – Heavy Rock Radio
Frontiers Music Srl

01. I Know There’s Something Going On (Frida)
02. Running Up That Hill (Kate Bush)
03. Rev On The Red Line (Foreigner)
04. You’re The Voice (John Farnham)
05. Live To Win (Paul Stanley)
06. Don’t Stop Believin’ (Journey)
07. Killer Queen (Queen)
08. Hotel California (Eagles)
09. Rainbow In The Dark (Dio)
10. The Final Frontier (Iron Maiden)
11. Stormbringer (Deep Purple)
12. Die Young (Black Sabbath)

http://www.jornlande.com/

 

Betyg: 5/10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.