Long Distance Calling – Trips

Long Distance Calling - Trips
Long Distance Calling – Trips

Tyska bandet Long Distance Calling från Münster släpper så sin femte fullängdare sen debuten 2007 med plattan ”Satellite Bay”. Bandet spelar i huvudsak instrumental rock kryddad med rätt så mycket influenser från prog men ännu mer från modern rockmusik med vissa elektroniska inslag. Fast på denna platta sjunger även norske sångaren Petter Carlsen.

Tyvärr kan jag direkt säga att plattan inte gjorde något djupt intryck på mig. Hyfsade arrangemang som låter helt OK men utan det där extra som får en att haja till. Visst, det finns partier med rätt spännande gitarrsound som visar vissa influenser från band som Pink Floyd, Porcupine Tree eller Anathema men i övrigt känns det rätt intetsägande. Här finns dock ett par låtar som både är medryckande och spännande. Det är framförallt låten ”Lines” som är värd att lyfta fram som lite av en proghit. Ett fint arrangemang med en refräng i ett svettigt tempo och även i övrigt fina instrumentala insatser, särskilt gitarrmässigt.  Särskilt avslutningen är läcker med ett fint samspel mellan gitarr och övriga instrument. Det här är en låt som lyfter sig över alla andra och den är alltså den klart bästa på plattan. Även låten ”Rewind” kan rekommenderas med ett lite mystiskt sound som liknar tidigare nämnda Anathemas.

Trots de ovan nämnda låtarna så blir slutbetyget lite sådär. En hyfsad platta med vissa intressanta delar men ändå rätt så ointressant i majoriteten av låtarna, tyvärr.

Long Distance Calling – Trips

Inside Out Music

  1. Getaway (04:13)
  2. Reconnect (03:41)
  3. Rewind (04:27)
  4. Trauma (04:45)
  5. Lines (04:41)
  6. Presence (01:42)
  7. Momentum (05:56)
  8. Plans (06:48)
  9. Flux (12:40)

Betyg: 6 / 10

www.facebook.com/longdistancecalling

www.longdistancecalling.de

 

Karl-Göran Karlsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.