Sunstorm – Edge Of Tomorrow

sunstorm-edgeoftomorrow
Sunstorm – Edge Of Tomorrow

 

Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple, Yngwie Malmsteen) vet vi alla vem det är och nu är han tillbaka med Sunstorm. Ett av många projekt som Frontiers överhuvud kokat ihop. Första plattan såg dagens ljus 2006 och nu är det fjärde alstret som vankas. Jag kan även passa på att nämna att Frontiers hov-keyboardist Allesandro Del Vecchio ligger bakom större delar av denna skiva tillsammans med ett par svenskar (!) i form av Sören Kronqvist och Daniel Palmqvist.

Första låten riktigt stinker av Journey-vibbar. Ni vet när refrängen liksom studsar fram. Snyggt, även om det känns lite återanvänt. Titellåten går i lite lugnare tempo men är helt okej också. Ska jag göra en lång historia kort så är det ett tema som går igenom hela skivan. Den känns återanvänd men ändå helt okej att lyssna på men inte mer. Den berör inte och jag hade gärna sett en lite luftigare produktion, förutom bättre låtar förstås. Ni kommer att höra ekon från Rainbow. Ni kommer att höra ekon från Deep Purple och tidigare Sunstorm-skivor förstås. Men det lyfter aldrig. Det bara småputtrar på i trevlig ton. In i ena örat och ut genom det andra.

Nä, Joe, det här blir det inte många pensions-slantar på!

Sunstorm – Edge Of Tomorrow
Frontiers Music Srl

1. Don´t walk away from a goodbye
2. Edge of tomorrow
3. Nothing left to say
4. Heart of the storm
5. The sound of goodbye
6. The darkness of this dawn
7. You hold me down
8. Angel eyes
9. Everything you´ve got
10. Tangled in blue
11. Burning fire

Betyg:  5 / 10

Peter Dahlberg

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.