Attica Rage – Warheads Ltd.

Medlemmarna i skotska Attica Rage inte bara ser ut som bikers, deras musik passar säkert ypperligt på en MC-klubbfest också. Jag skulle då inte ha något emot att svinga ett par kalla till låtar som Beyond the 45 och El Chupacabra de gånger jag besöker en MC-klubb.

Därmed inte sagt att jag faller pladask för bandet fjärde giv Warheads Ltd. utan jag finner helheten istället ganska mastig i längden. När de blandar Danko Jones framfusighet med lite skarpare Metallica-riff och melodiös hårdrock så funkar det väldigt bra. Tyvärr händer det inte allt för ofta på detta album. De flesta riffen saknar en ordentlig identitet och melodierna är överlag väldigt anonyma. Den feta produktionen gör att spåren gärna dränker varandra. Speciellt All Summer Long och Lost in Memory känns bara som en musikmassa som skall passera hörselgångarna. Däremot så är instrumentala Into the Ether och den mullrande New World Decay ett par som hänger ihop fint och karvar sig en egen identitet. Det finns vissa bra saker att ta till sig här men dock känner jag mig ganska oberörd efter mitt första möte med Attica Rage. Det finns helt enkelt inget som fastnar och skulle jag höra någon av bandets andra låtar nästa gång jag besöker den lokala MC-klubben så skulle jag förmodligen inte känna ingen det. Tyvärr.

atticarage_warheadsltd

Attica Rage – Warheads Ltd.
Off Yer Rocka Recordings/Cargo Records

  1. Beyond the 45
  2. Falling Down
  3. Warheads Ltd.
  4. El Chupacabra
  5. All Summer Long
  6. Lost in Memory
  7. Into the Ether
  8. New World Decay
  9. Haunted (Prelude)
  10. Haunted

http://www.atticarage.com

Betyg: 5/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.