The Amorettes – White Hot Heat

Det tog inte lång tid för den kaxiga powertrion The Amorettes att följa upp fjolårets medryckande Game On och de gör det på ett övertygande sätt. Med nya given White Hot Heat så fortsätter de i samma spår som tidigare med bredbent hård rock väl förankrad i det som många kallar klichéer.

Inget fel med det enligt mig så länge man gör det på ett övertygande sätt och det lyckas dessa skotska tjejer med. Mina tankar går återigen till ett Airbourne upphottat med Joan Jett och i Roll närmar de sig till och med Motörhead. Framförallt gillar jag känslan av att låtarna är skrivna för att passa perfekt in på en svettig rockklubb och det är förmodligen där som både bandet och låtarna trivs bäst. Låtar som Let the Neighbours Call the Cops, Pervert Alert och White Russian Roulette lär få vilken stelbent publik som helst att börja dansa och sjunga med. Man behöver alltså inte vara speciellt insatt i bandets musik för att snabbt hänga med i svängarna och det är enligt mig ett gott betyg. Detta är inte musik att analysera sönder. Detta är musik att ha roligt till och roligt det har jag. Nu väntar jag bara på möjligheten att få se denna adrenalindopade trio live på en trång rockklubb.

amorettes_whitehotheat

The Amorettes – White Hot Heat
Off Yer Rocka Recordings/Cargo Records

1. Batter Up
2. Let the Neighbours Call the Cops
3. Come N Get It
4. Roll
5. Crusader
6. Eyes on the Prize
7. Pervert Alert
8. White Russian Roulette
9. Man Meat
10. Stealing Thunder

http://www.theamorettes.com

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.