Cactus – Black Dawn

cactus-black-dawn-2-web

 

“The American Led Zeppelin” brukar de kallas, i alla fall i början på sjuttiotalet då de debuterade. Det enda de har gemensamt med de något mer kända britterna är att de då som nu spelar något som vi har kommit att kalla classic rock. Vad har då detta med Cactus nya giv Black Dawn att göra? Ingenting. Däremot är detta ett album fyllt av toksvängig, tung och medryckande bluesrock som är så där härligt svulstigt amerikanskt och in-your-face. Inledande sluggerfesten tillika titelspåret får mig att tänka på en öppning av en Y&T-konsert medan blytunga men ändå melodiösa Juggernaut styr in mina tankar på Leslie West och Headed For a Fall är en fartfantom med bra kurvtagning. Bandet är heller inte rädda för att sänka på tempot men som helhet är detta ett tungt gungande blusrockalbum av klassiskt amerikanskt snitt. Visst, det är inte mycket nytt under solen här och något mer refrängstark ”hitlåt” hade kanske inte skadat men ändå, detta är ett väldigt stabilt album som vi fans kan gotta oss med.

Cactus – Black Dawn
Sunset Blvd Records/Border Music

  1. Black Dawn
  2. Mama Bring it Home
  3. Dynamite
  4. Juggernaut
  5. Headed For a Fall
  6. You Need Love
  7. Last Goodbye
  8. Walk a Mile

http://www.cactusrocks.net/

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.