Monkey3 – Astra Symmetry

monkey3-astra-symmetry-2016web

Detta är mitt första möte med schweizarna i Monkey3 och det är ett omtumlande sådant. Astra Symmetry är en psykedelisk resa i ett progressivt ökenlandskap som tar sikte mot kosmos outforskade territorier. Det i stort sett helt instrumentala ljudlandskap som de målar upp är inte bara färgrikt och omfångsrikt det är också smått olycksbådande och krävande. Låt för låt är skivan svår att greppa. Oftast byggs låtarna långsamt upp för att mynna ut i ett crescendo som sedan tar oss in i nästa fas på vår res ut i det okända. Det finns passager som är på gränsen till för långsamma men dessa är samtidigt viktiga för att bygga upp den atmosfär som musiken skapar. Astra Symmetry skall således avnjutas i sin helhet och utan störningsmoment för maximalt resultat och under lyssningens gång så tänker jag på akter som Pink Floyd, Hawkwind och My Sleeping Karma. Progressiv och psykedelisk stonerrock som ställer krav på lyssnaren för det är utmanande, atmosfäriskt och emellanåt medryckande riffigt. En perfekt skiva att sjunka ner i soffan med en gråtrist höstkväll för ljudbilden är varm och färggrann. Eller varför inte vid en solnedgång i öknen i södra Kalifornien? Se bara till att ha en balja extra starkt kaffe till sällskap för bästa effekt.

Monkey3 – Astra Symmetry
Napalm Records/Border Music

1. Abyss
2. Moon
3. Endless Ocean
4. The Water Bearer
5. Crossroad
6. Mirrors
7. Dead Planet’s Eyes
8. Seeds
9. Astraea
10. Arch
11. The Guardian
12. Realms of Lights

www.facebook.com/monkey3band/
www.monkey3official.com/

 

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.