Sodom – Decision Day

Sodom - Decision Day - 2016WEB

Ursäkta språket men detta är en förbannat elak liten jävel till skiva. Tom Angelripper väser och gormar som om han vore arton igen medan han tillsammans med Makka och Bernemann levererar teutonisk thrash metal som om deras liv hängde på det. När tyska Sodom trettioårsjubilerar som albumartist så gör de det med en förkrossande bra skiva som bevisar att den tyska thrashtronen tillhör Sodom och ingen annan. Jag anade att en ny formtopp närmade sig med ettriga In War and Pieces (2010) men blev lite besviken när Epitome of Torture (2013) inte infriade mina högt ställda förhoppningar. Tur då att Sodom sällan gör en besviken för nya Decision Day är thrashondska av bästa snitt. De har kommit lång väg från den Venom-influerade thrash de hamrade fram på åttiotalet till dagens mer polerade och genomarbetade låtmaterial. Själen i bandets musik är intakt men det låter helt enkelt bättre idag än för trettio år sedan. De mer hårdhudade nostalgikerna lär nog inte hålla med mig men jag tycker Sodom är bättre nu än då. Oavsett vilket så kan vi nog ändå vara överens om att Sodom fortfarande levererar elak jävla thrash metal.

Sodom_band

Sodom – Decision Day
Steamhammer/SPV/Border Music

1. In Retribution
2. Rolling Thunder
3. Decision Day
4. Caligula
5. Who is God?
6. Strange Lost World
7. Vaginal Born Evil
8. Belligerence
9. Blood Lions
10. Sacred Warpath
11. Refused to Die

http://sodomized.info/

 

Ulf Classon

Betyg: 9/10

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.