Blind Ego – Liquid

GAOM BE Promo_Sleeve_047_RZ.indd

 

RPWLs gitarrist Kalle Wallner är efter 7 år tillbaka med ännu en soloplatta (nummer 3) under bandnamnet Blind Ego. Som tidigare omger han sig återigen av helt nya musiker hämtade från olika håll. Exempelvis har vi Arno Menses från Subsignal, svenske Erik Ez Blomkvist från Seven Thorns och Aaron Brooks från Simeon Soul Charger på sång, Heiko Jung från Panzerballet och Sebastian Harnack från Sylvan på bas och Michael Schwager med förflutet i Dreamscape på trummor. Naturligtvis har vi också RPWL-kollegan Yogi Lang vid mixerbordet.

Sju år är en ansenlig tid och det är knappt man känner igen Kalle med ett numera skäggprytt ansikte. Då undrar man om det hänt lika mycket rent musikaliskt? Nja, det kan man knappast säga. Kalles sidoprojekt ligger lite mer rakt i mittfåran på klassisk rock och ganska långt distanserad från den ofta pompösa och mäktiga musiken från RPWL.

Tidigare plattor har bjudit på rätt intressanta varierade låtar men den här gången har jag lite svårt att se samma variation. Dessutom känns det tyvärr stundtals tämligen trist och oinspirerat utan verkligt bra teman och melodier. Jag är inte vän med sångaren Erik Ez Blomkvist som tyvärr inte tillför så mycket till låtarna. Däremot är låtarna med Arno Menses vid micken betydligt mer intressanta. Bästa spåret på plattan är tveklöst spår nummer två betitlat ”Blackened” och jag får väl medge att denna låt är också den som är mest lik repertoaren hos RPWL, Kalles huvudsakliga hemvist. Mycket bra sång och ett gitarrkomp som är riktigt fint med tämligen mycket ekoeffekter och med inslag av både akustiska och elektriska gitarrtoner. En annan trevlig låt är ”Not going away”, återigen med Arno på sång och återigen med stämningar som vi känner igen från RPWL. Till sist, låten ”Never escape the storm” ger oss i början väldigt fina gitarrharmonier och skaplig sång av Erik innan låten övergår i lite mer traditionellt rockstuk i den senare hälften av låten.

Men bland övriga låtar sticker inte mycket ut och det är svårt att dras med i musiken (trots att det svänger bra i exempelvis ”Hear my voice out there”). Kalle visar naturligtvis sin kompetens som gitarrist på många ställen men det krävs mer för att musiken skall fastna och ge något bestående.

Nej, den här gången känner jag viss besvikelse jämfört med tidigare alster så det blir bara precis ett godkänt betyg. Så snälla, återvänd till RPWL-gänget och fortsätt komponera och spela bland ett av de bästa tyska banden inom Progressiv Rock.

Blind Ego – Liquid
Gentle Art of Music

1. A PLACE IN THE SUN
2. BLACKENED
3. WHAT IF
4. NOT GOING AWAY
5. NEVER ESCAPE THE STORM
6. TEARS AND LAUGHTER
7. HEAR MY VOICE OUT THERE
8. QUIET ANGER
9. SPEAK THE TRUTH

http://www.blind-ego.com

Betyg:6/10

Karl-Göran Karlsson

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.