Billy Sherwood & Tony Kaye – Live In Japan

billy-tony

Ibland är budgeten inte stor. Ibland behöver den inte vara det. Som till exempel när de bägge Yes-berömda Billy Sherwood (sång/gitarr) och Tony Kaye (keyboards) flög över till Japan år 2011. Allt komp spelades upp i dator, vilket i förstone kan verka lite blaskigt, men jag inser snart att jag själv hade velat vara publik på någon av de här konserterna, datormusik eller inte.

Låtarna plockas i viss mån från Sherwoods tid i World Trade och från duons gemensamma band Circa, men troligen är väl de flesta på plats för att höra Yes-material. Förståeligt nog spelas flera låtar från de perioder då Kaye respektive Sherwood spelade hos progtitanerna. Hit hör saker som ”Your Move”, ”Owner of A Lonely Heart” och ”No Way We Can Lose”. Märkligare då att man plockar nummer som “Wonderous Stories” och slutlåten “Roundabout”, originalinspelade utan någondera av de båda. Fast det är klart, både Billy och Tony har ju spelat låtarna live med Yes hundratals gånger, så de kanske ändå känns som ”deras”.

Denna intima soaré bjuder på flera höjdpunkter, av vilka jag fastnar särskilt för svänget i ”Cut the Ties” samt ”I Could”, vilken förvandlades till ”Finally” på Yes-skivan ”The Ladder” (1999). På andra änden av linjalen hittar jag dessvärre storfavoriten ”The More We Live”, vilken här ges en alldeles för rak och odramatisk inramning.

Nämnas kan även att i asken ligger all musik på två CD samt på en DVD, vilken också bjuder på diverse dokumentärklipp signerade Billy Sherwood själv.

billy-tony-2

Billy Sherwood & Tony Kaye – Live In Japan
Cherry Red

DISC 1

1. CONFESS
2. TOGETHER WE ARE
3. CUT THE TIES
4. TIME AND A WORD
5. I COULD
6. RED LIGHT AHEAD
7. FIREWORKS
8. YOUR MOVE
9. OWNER OF A LONELY HEART

DISC 2

1. I AM WAITING
2. TONY KAYE SOLO
3. THE OTHER SIDE
4. WONDROUS STORIES
5. MAN OVER BORED
6. THE MORE WE LIVE
7. NO WAY WE CAN LOSE
8. SAY GOODBYE
9. ROUNDABOUT

 

Betyg: 7/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.