Black Ink River – Headstrong

Sverige torde vara världsledande i att leverera kvalitativa band som lirar sjuttiotalsosande hård rock med en touch av psykedeliska toner. Nu är det dags för nästa akt att visa upp sig och med medlemmar från bland andra Wolf i startuppställningen så är Black Ink River knappast några nykomlingar. Debutalbumet Headstrong innehåller det mesta man vill höra från genren i form av tunga svängiga riff, lite folkmusiktoner, en tillbakalutad attityd och en knippe starka refränger. Det sistnämnda gör att spår som The Vultures Among Us och City of Broken Glass står ut mest för min del och är förmodligen de jag tar med mig från detta album. Musikaliska paralleller går att dra med Grand Funk Railroad i riffiga The Witch And The Wolf och Graveyard i snygga In the End. Robin Trower går att hitta lite här och där men mest i psykedeliska avslutningen Breathe medan Free får sväva lite som ett skyddande väsen över alltihopa. De bryter knappast ny mark och att sticka ut i denna genre är väldigt svårt idag men det de levererar är icke att förringa. Det är trevlig och smått medryckande rock från det bästa årtiondet och de bjuder på en hyfsad variation. Inte illa för att vara en debut.

Black Ink River – Headstrong
Border/GMR

1. The Witch and the Wolf
2. My Church
3. In the End
4. The Vultures Among Us
5. We Worship the Darkness
6. Headstrong (Feat. Jonas Ståhlhammar)
7. Heartbreaker
8. City of Broken Glass
9. Breathe

https://www.facebook.com/blackinkriver/

www.gmrmusic.se

Betyg: 6/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.