Bill Champlin & Wunderground – Bleeding Secrets

Bill Champlin är förstås mest känd från sin medverkan under över 25 år i gruppen Chicago där han sjöng och spelade keyboards. Han sjöng bl a en av mina favoritlåtar med Chicago, Look away (1988). Bill är förstås även bekant för sina samarbeten med gitarristen Peter Friestedt och Toto-sångaren Joseph Williams (CWF). Nu har Bill gått och bildat ett nytt band med frugan Tamara Champlin och kompisen Gary Falcone som spelar gitarr och sjunger. Plattan är även fylld med gästspel från andra musiker däribland Steve Porcaro (Toto) och jazzmusikern Joe Porcaro.

Tänk America, Chicago, David Foster, Steely Dan och liknande så kan ni någorlunda föreställa er hur det låter. Här finns Chicago-blås, fina sångharmonier och även en del jazziga inslag. Bill, Tamara och Gary turas om vid mikrofonen eller så sjunger de tillsammans. Produktionen är luftig och välpolerad. Det hörs att de repat in materialet noga men ändå bevarat känslan så att säga.

Jag har förstås största respekt för Tamaras meriter men har ändå svårt för hennes röst märker jag när jag lyssnar. Det låter lite tillgjort i mina öron. Ungefär som att nu ska jag låta känslosam men det blir inte så. Mer hjärna än hjärta typ. Därför går de låtar som hon sjunger på helt bort tyvärr.

Favoritlåten är dock Imaginery friend som är en finstämd låt med akustiskt komp och fina stråkar. Låter som en av de där bra 70-talslåtarna man aldrig hört. Snyggt!

En annan goding är Light up the night som är själfull med snygga sångstämmor. Även denna har en skön 70-tals-vibe!

Så gillar ni västkust/jam/rock/singer-songwriter har ni här något att kolla upp!

Bill Champlin & Wunderground – Bleeding Secrets
Wunderground Records

 1. Man vs machine
 2. The only way down
 3. Love knows
 4. Dreaming of Chagall
 5. Imaginary friend
 6. They don´t make ´em like they used to
 7. Fireships
 8. Evangeline
 9. You´re gonna love someone
 10. Genius
 11. Light up the night
 12. Bleeding secrets
 13. Limbo

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.