Darkwater – Human

Äntligen släpps nya Darkwater albumet som bär är namnet Human, och SOM jag väntat! I runda slänger tio år sedan senaste släppet Where stories end. Och tretton år sen debuten Calling the earth to witness. Det är en helt evighet sen jag recenserade nåt sist men har ihärdigt väntat på nya släppet och när det släpptes en helt fantastiskt snygg video tillika ruskigt bra låt och det plötsligt damp ner en recensionslänk i mailen så kände jag att det är banne mig dags!

Har varit helsåld på bandet sedan starten och var med att få dom till den härliga festivalen Slottskogen Goes Progressive.  Såg bandet allra första gången på nån liten klubbspelning i Göteborg , även sett dom som Support för Seventh Wonder i Jönköping, det gick ju inte av för hackor minsann.  Tycker alltid dom gjort ”jädrigt” bra ifrån sig.

Jag kan lite förstå att det tar tid att få fram ett sånt här hiskeligt vasst album. Och med facit i hand så har jag inga som helst problem att acceptera det. Här har grabbarna  verkligen lyckats och få fram nåt svulstigt och mustigt men ändå bräckligt och fräscht. Låtarna är verkligen levande och intressanta hela tiden. Mycket svulst och engagemang i gitarrer och bas. Intressant också hur Simon följer Markus i skalor och melodier. Det gör det verkligen att det sprattlar till och låter stort och levande. Ljudet på Simons bas är murrigt och gott utan att för den del mullra bort sig, han hanterar verkligen sitt instrument med bravur. Detta i härlig symbios med Tobias engagerande spelsätt som också låter fylligt och tajt. Magnus keyboards kompletterar fint och fyller upp. Sen icke att förglömma Henriks finstämda gälla stämma som får det att ibland låta bräckligt och härligt. Allt detta levereras med briljans och i vacker samspelthet.

Det skulle verkligen förvåna mig om detta album inte skulle ta bandet till nya höjder och att det kommer bana väg. ”Det enda negativa skulle la vara att det kommer bli svårt för dom att bräcka detta!” Svårt att plocka ut några speciella godbitar men singelsläppet Alive II med den läckra video är riktigt vass. Sedan så utmärker sig även alstret Burdens . Men som sagt det är riktigt svårt att plocka godbitar ur detta verket. Alla låtarna är faktiskt skitbra!!

Darkwater – Human
Ulterium Records

  1. A New Beginning
  2. In Front Of You
  3. Alive (Part I)
  4. Alive (Part II)
  5. Reflection Of A Mind
  6. Insomnia
  7. The Journey
  8. Burdens
  9. Turning Pages
  10. Light Of Dawn

Henrik Båth – Sång
Markus Sigfridsson – Gitarr
Simon Andersson – Bas
Magnus Holmberg – Keyboards
Tobias Enbert – Trummor

www.facebook.com/darkwaterofficial/

Betyg: 9/10

Niklas Johansson

1 svar på ”Darkwater – Human”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.