Fervent Mind – Tranquilize

Oslobaserade gruppen Fervent Mind bildades 2014 av sångerskan tillika kompositören Live Sollid. Musiken går balansgång mellan en hel hop musikstilar där experimentlustan får sin beskärda del. En gemensam nämnare är nog den så ofta vemodiga tonen.  

Albumets spår skulle överlagt passa in på den mindre jazzscenen med svag bakbelysning så musiken får framhävas med alla sina nyanser som i ett av favoritspåren Strain, en alldeles vacker och drömlik skapelse vilken långsamt flyter fram och Live`s sång är gräddan på moset. Fervent visar en annan sida där rockigare toner blandas med mera jazz inspirerande och gitarrspelet får fria tyglar. En annan favorit får vi med låten Tongues, ett lågtempospår som också framhäver sången och där övriga instrument följsamt medverkar, här avslutas det  med en övergång till mera symfonisk art och en massiv ljudbild.

Ja Fervent Mind blandar gärna i olika musikgenrer och även om de ger sig ut på en musikalisk upptäcktsresa emellanåt så håller låtarna förvånansvärt väl ihop. Ge albumet några lyssningar och du önskar sitta på den där lilla jazzklubben med kanske någon dryck att förtära?!

Fervent Mind – Tranquilize
Karisma Records

 1. A Series of Fragments
 2. Torrid
 3. Fervent
 4. Sleeping Strange
 5. Crystal
 6. Runaway Bride
 7. All Sounds muted
 8. Disappearing into the Masses part 1
 9. Disappearing into the Masses part 2
 10. Tongues
 11. Strain

https://www.facebook.com/ferventmind/

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.