Gary Hoey – Neon Highway Blues

Amerikanske gitarristen Gary Hoey är en ny bekantskap för mig och en snabbkoll på hans nu trettio år långa skivkarriär inhyser bland annat både surfrock och julskivor. Huruvida nya Neon Highway Blues ter sig mot övriga syskon i Hoeys katalog är inte jag rätt person att uttala mig om dock. Däremot så känns skivan som ett välkomnande första möte och lockar mig till att upptäcka mer. På senare tid har hans musik styrt in mer på blues än tidigare och på nya given så är det mest fokus på just de blå tonerna. Första halvan av albumet är blues rakt igenom. Lite lugnare salongsblues snärjs fint samman med lite rockigare sväng och snygg slidegitarr förpackat fint var för sig. Inget utöver det vanliga men ack så trevligt. Utöver det vanliga är dock inledande Under the Rug som svänger något hejdlöst. Vi bjuds här på tungblues, tydliga Allman Brothers-melodier och gästande supergitarristen Eric Gales ger anrättningen ett funkigt anslag. Fortsättningen på skivan blir sedan mer varierad och förmodligen mer i stil med vad Hoeys fans är vana vid. Här finns instrumentala stunder där flinkt och supersäkert gitarrlir snarare påminner mer om filmmusik men vi får också tyngre, riffigare och ljudmässigt modernare tongångar. Favoriten här är Damned if I Do där Hoey och gästgitarristen Lance Lopez tillsammans skapar tung och härlig Texasblues. Variationen gör skivan lättillgänglig och går aldrig i stå men det något spretiga materialet gör också att helheten får sig en törn. Hoeys gitarrspel är oklanderligt medan hans sång känns aningen anonym. Som ni märker finns är både för- och nackdelar men när allt kommer omkring så är Neon Highway Blues ett väldigt trevligt första möte med herr Hoey. Hans fans borde inte bli besvikna de heller.

Gary Hoey – Neon Highway Blues
Provogue Records/Mascot Label Group

 1. Under the Rug
 2. Mercy of Love
 3. Your Kind of Love
 4. Don’t Come Crying
 5. Still Believe in Love
 6. Almost Heaven
 7. I Felt Alive
 8. Waiting on the Sun
 9. Damned if I Do
 10. Living the Highlife
 11. Neon Highway Blues

http://garyhoey.com/
https://www.facebook.com/garyhoeyofficialpage/
https://www.mascotlabelgroup.com/

Betyg: 6/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.