Maraton – Meta

Norge har producerat en rad eminenta progressiva metalband genom åren, precis som The Gothenburg Sound i metalkretsar har flertalet norska band en gemensam stil och produktion vid framförandet av dess musik . Maraton med sin debut Meta ställer sig definitivt till skaran.

Beskriva nya band och deras musik med ord är kanske lättast med jämförelse så inledande spåret Seismic ger känslan av bandet Muse ”goes progressive” som också kan skönjas flertalet gånger på albumet. Blood Music var första smakprovet jag hörde tidigare 2018 och redan då sattes den musikaliska ribban på en hög nivå. Prime – vibbar från Agent Fresco finns det flera av som på detta spår. Altered State – tungt härligt och en del igenkännande känsla från svenska gruppen Minora som nu till min glädje återuppstått.

Javisst finns här flertalet gemensamma nämnare med andra band inom genren, Maraton har ändå satt sin egna prägel på både musik och produktion som genomsyrar hela plattan vilket borde tilltala gemene man som är ett fan av progressive metal.

En tung, melodiskt och sannerligen välproducerad debut.

Maraton – Meta
Indie Recordings

  1. Seismic
  2. Blood music
  3. Prime
  4. Change of Skin
  5. Altered State
  6. Body Double
  7. The Manifest Content
  8. Mosaic
  9. Spectral Friends

www.facebook.com/maratonband/

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.