Jordan Rudess – Wired For Madness

Mitt intresse för Dream Theater svalnade och i stora drag försvann med deras Falling Into Infinity (1997), två år innan Jordan Rudess tog plats bakom keyboarden i nämnda band. Rudess nu femton album starka solokatalog har jag ingen vidare koll på heller men när jag lyssnar på nya Wired For Madness så inser jag att mina tillkortakommande kunskaper i ämnet inte spelar så stor roll. Rudess är ett mångsidigt superproffs som kan skapa snygg musik av de mest intrikata musikaliska idéer och gör så också på Wired For Madness. Jag undrar dock vad jag gett mig in på när jag under nästan trettiofem minuter tar in de inledande titelspåren. Denna typ av totalprog är för mig ogreppbar. Den ena idén efter den andra staplas på varandra i vad som känns som en evighet och de olika musikstilarna byter av varandra i en virvelvind av riktningsändringar. Jag behöver någon typ av röd tråd att klänga mig fast vid för att kunna uppskatta detta men hittar tyvärr ingen. Men det är inte utan att jag blir imponerad av hans fingerfärdighet. Imponerad blir jag också av resterande del av skivan även om jag inte tappar hakan direkt. Här får vi nämligen mer ”normala” låtar med tydligare melodier och strukturer att följa och njuta av. Här trängs bland annat ett par spår som hade kunnat passa in i Dream Theater, vi bjuds på hårdjazz som för tankarna åt Mahavishnu Orchestra samt rejäl blues med ett glödande gästsolo av Joe Bonamassa. Mångsidighet är alltså ledordet när det kommer till detta album och själv tycker jag det är mer imponerande än bra men inser också att kvalitén gör att detta album förtjänar ett högt betyg. För fans av modernare progrock/metal så borde detta vara rena rama julafton.

Jordan Rudess – Wired For Madness
Music Theories Recordings/Mascot Label Group

  1. Wired For Madness, Pt. 1
  2. Wired For Madness, Pt. 2
  3. Off the Ground
  4. Drop Twist
  5. Perpetual Shine
  6. Just Can’t Win
  7. Just For Today
  8. Why I Dream

https://www.jordanrudess.com/
https://www.facebook.com/jordanrudessofficial
https://www.mascotlabelgroup.com/

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.