Skånska Mord – Blues From The Tombs

70- tals rocken med blueskänsla lever vidare med band som Skånska Mords och deras tredje fullängdare Blues From The Tombs. Produktionen är inte överarbetat som det lätt kan bli med dagens teknik, här prioriteras känslan sett från bluesperspektivet som exempelvis på spåret Simon Says. Härligt långsamt tunggung får vi med Edge Of Doom och den musikaliska resan tillbaks till 70-talet känns oundvikligt. Avslutande tunga The Coming Of The Second Wave och visst  kan vi skönja en del goa vibbar från tidiga Black Sabbath.  

Skånska Mord levererar sin härliga tidlösa rock i lågt eller medeltempo med progressiva vinklingar, snyggt förpackat i bluesrockens tecken. Känslan att befinna sig i en rökig obskyr lokal med Flower Power inspirerade gäster är påtaglig och det är också där på livescenen som ”bluesrocken” som också presenteras här gör sig som bäst.

Skånska Mord håller fanan högt på den svenska 70-tals inspirerande rockscenen.

Skånska Mord – Blues From The Tombs
Transubstans Records

  1. Snow 4:00
  2. Simon Says 7:07
  3. Edge Of Doom 8:11
  4. The Never Ending Greed 2:02
  5. Blinded By The Light 6:06
  6. Sun 6:00
  7. Death Valley Blues 4:00
  8. The Coming Of The Second Wave 5:58

https://www.facebook.com/skanskamord/

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.