RAY ALDER – What The Water Wants

Efter tre årtionden som rockartist kommer nu Ray Alder`s ”första” soloalbum, dock gjorde han två albumsläpp under namnet Engine (1999 , 2002) som då Ray ville skulle betraktas mera som bandsläpp.

Kan man som ett fan till Alder`s sång  framförallt med sitt huvudband Fates Warning och då det begav sig Redemption vara något i förhand alltför positivt inställd? Det visade sig snart vara en helt obefogad undran då plattan levererade ”naturligtvis” en sång med bravur, tung produktionen och ett knippe med synnerligen melodiska alster som extra krydda. Många vokalister och artister i band som framför tyngre rock/metal visar ofta en annan musikalisk sida vid solosläpp eller med andra konstellationer. Ray Alder är definitivt med på det tåget, här finns hela spektra från blytunga spåret The Killing Floor till helsköna balladen The Road. Styrkan är ändå ett album med överlagt starka melodier.

Några av favoriterna är Crown Of Thorns – där rakt igenom en monoton takt dominerar och låten sedan sakteliga växer fram.  What The Water Wanted – ett tunggung alster som blandas upp med en melodi vilken utan pardon direkt sätter sig. Sammanfattningsvis är detta en helt lyckad ”debut”.

För min del får herr Alder mer än gärna producera fler soloalbum, och ger han sig ut på turné känns hemstaden Göteborg ”Gothenburg” som ett ypperligt väl valt spelstopp 😉

RAY ALDER – What The Water Wants
InsideOut Music

  1. Lost (03:45)
  2. Crown Of Thorns (04:53)
  3. Some Days (04:34)
  4. Shine (04:53)
  5. Under Dark Skies (03:58)
  6. A Beautiful Lie (04:10)
  7. The Road (05:38)
  8. Wait (04:36)
  9. What The Water Wanted (03:46)
  10. The Killing Floor (05:47)

https://www.facebook.com/rayalderofficial
https://www.instagram.com/rayalderofficial
https://twitter.com/realrayalder

Betyg:  8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.