The Magpie Salute – High Water II

Musikkollektivet The Magpie Salute börjar nu hitta sin form och sitt musikaliska anslag men anledningen till att de bildades, The Black Crowes, är av naturliga skäl ständigt närvarande. Nya albumet High Water II tar vid där föregångaren High Water I (2018) slutade vilket innebär att vi även här får en mix av americana och sydstatsrock i en trevligt gungande symbios. Den jammiga och psykedeliska dimma som täckte debuten The Magpie Salute (2017) och senare gav ett nöjsamt skimmer på High Water I är inte borta men är klart bättre anpassad idag. Faktum är att bandet nu känns mer fokuserat och målmedvetet än tidigare och det gör också att skivan blir roligare att ta till sig. Visst låter det mer The Black Crowes om bandet nu än tidigare också men de är ju lite av grejen med tanke på medlemmarna. Det enda negativa är väl att den melodistyrka som de svarta kråkorna satt inne på inte riktigt infinner sig här. Det gör också att skivan har lite svårt att lyfta trots att de försöker förföra mig med såväl maffigt blås (In Here) och lite funkrock (Doesn’t Really Matter) som svärtad bluesrock (Where is this Place). Men det är ändå svårt att värja sig från bandets genuina kärlek till musiken och deras varma jordnära sound. Det tar bara lite längre tid och fler lyssningar än vanligt för mig att sänka garden.

The Magpie Salute – High Water II
Provogue Records/Mascot Label Group

 1. Sooner or Later
 2. Gimme Something
 3. Leave it All Behind
 4. In Here
 5. You and I
 6. Mother Storm
 7. A Mirror
 8. Lost Boy
 9. Turn it Around
 10. Life is a Landslide
 11. Doesn’t Really Matter
 12. Where is this Place

http://themagpiesalute.com/
https://www.facebook.com/TheMagpieSalute/
https://www.mascotlabelgroup.com/

Betyg: 7/10

Ulf Classon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.