Timecode Alpha – Place du Martyr

Debuten Freakshow med sin rätt så mörka inriktning och en del flörtar åt filmmusikens värld har nu efter tio år fått sin efterträdare fullbordad med titeln Place du Martyr. Bakom Timecode Alpha står fortfarande Peter Lazar, Ken Sandin (Alien, Kee Marcello) och vokalisten Mads Clausen (ex Biscaya). Musiken kretsar kring den progressiva och symfoniska genren uppbackat av melodisk rock. Även denna gång återfinns en rad gästmusiker som Gunnar Westlie (DaVinci), Mats Johansson (Asia), Alen Brentini och Zoltan Csörsz (The Flower Kings, Karmakanic).

Det märks att det är en ”dekad” år mellan skivsläppen, naturligtvis är herrarna bakom Timecode Alpha mer musikaliskt erfarna, då inte bara inom den melodiska och progressiva rocken, här känns produktionen tyngre och låtmaterialet mer inspirerat från flertalet musikstilar.  Några favoritspår som går hem hos undertecknat:  Grey ptI Pain – ett varierat alster med tempoväxlingar och tungt ”spelande” basgång.  Dont Let My Heart Be Broken – medeltempospår och text av kanadensiskan Alannah Myles som kanske mest är känd från hitlåten” Black Velvet”.  Titellåten tillika albumets längsta och kanske progressivaste inkluderat hela paketet tempoväxlingar/styckindelningar och melodiska partier. Personligen och förmodligen för de flesta är förutom musikskapandet på låtarna även det vokala en viktig del, här med sångaren Mads Clausen som har en kraftfull stämma och ett vemod ala Tom Englund samt en viss raspighet likt Roger Taylor i Queen.  

På albumet återfinns partier och låtar exempelvis Anarchia som är lätta att ta till sig, andra kräver sina genomlyssningar vilket kanske inte är så konstigt när flertalet inblandade på albumet även är studiomusiker så ge plattan några lyssningar och ni får en som håller!

Timecode Alpha – Place du Martyr
01 Scapegoat
02 Gospel Of Mankind +
03 Grey ptI Pain +++
04 Grey ptII Broken Truth
05 Bizzarro Spettacolo
06 Dont Let My Heart Be Broken
07 No Strings Attached
08 Carefree
09 Anarchia
10 Kachina Dance
11 On The Rebound
12 Cleansweep
13 There Will Come A Time
14 Color In Bleach
15 Dreamscape
16 Place Du Martyr
17 Final End

www.facebook.com/timecodealpha

8/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.