Yogi Lang – A Way Out Of Here

Väljtajmat med den senaste releasen av RPWLs live-platta ”Live From Outer Space” släpps också denna månad den andra soloplattan från sångaren Yogi Lang under titeln ”A Way Out Of Here”. Vi får höra nio låtar av olika karaktär där Yogi (med ett undantag) lämnat den mer pretentiösa progressiva rocken för lite mer avskalade och lättlyssnade kompositioner. Fast man hör både här och där den där släpande takten som vi så ofta hör även med RPWL. Det gäller kanske speciellt den instrumentella ”Early Morning Light” och ”The Sound Of The Ocean”. Men nog flörtar Yogi med en annan publik än han vanligen möter. Inte minst i den fartiga ”A Way Out Of Here”, en disko-funkig låt med 80-talskänsla. Fast de flesta låtarna är av ballad-karaktär med ett mer lågmält melodiskt mönster. Den låt som jag tycker är allra bäst av dessa låtar är ”Shine On Me” som handlar om en stackars man som förlorat sin kära hustru men som vägrar inse det. Tragiskt, känslosamt och mycket melodiskt. En annan låt som sticker ut lite är ”Freedom Of The Day” som Yogi skrivit tillsammans med ingen mindre än Guy Pratt (som spelat med Pink Floyd och David Gilmour).

Fast, som den prognörd man är, så är ändå min favoritlåt den inledande 9 minuter långa låten ”Move On”. Det här kunde mycket väl vara en ny RPWL-låt. Ett spännande arrangemang med indiska rytm- och gitarrinfluenser och jag gillar verkligen sångarrangemanget. Precis det där RPWL-soundet som jag älskar, förutom den kvinnliga kören som kommer in på ett par ställen. Och här får vi också höra Yogis fina Mannfred Mann-inspirerade moog-improvisationer.  Så denna låt är nog ändå den främsta behållningen för mig av denna platta.     

        

Yogi Lang – A Way Out Of Here
Gentle Art of Music


1.Move On
2.A Way Out Of Here
3.Shine On Me
4.Don’t Confuse Life With A Thought
5.Love Is All Around
6.Freedom Of The Day
7.Early Morning Light
8.The Sound Of The Ocean
9.I’ll Be There For You

https://www.yogilang.com
www.gentleartofmusic.com

Betyg: 7/10 

Karl-Göran Karlsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.