Blind Ego – Preaching To The Choir

RPWL-gitarristen Kalle Wallners soloprojekt Blind Ego lever fortfarande och nu är det dags för fjärde fullängdaren under titeln ”Preaching To The Choir”. Bandet är uppenbarligen ett sätt för Kalle att få en chans att spela lite mer av rak rock och pop än den lite mer pretentiösa progrocken som RPWL står för. Bandet har i princip samma sättning som tidigare men återigen har man bytt sångare jämfört med tidigare plattor. Det här gången är det Scott Balaban bakom micken och man får väl säga att sångarens roll har ökat i betydelse på senaste plattan. Scott har huvudrollen i stort sett i varje låt även om naturligtvis gitarrkompet från Kalle också är väldigt framträdande. Dock slipper vi i stort sett långa gitarrsolon vilket visar att det här ingalunda är bara Kalles soloplatta utan det är uppenbart att det är ett helt band som arbetat fram detta verk. Man vill verkligen skapa något eget tillsammans och det understryks av den aviserade turnén med spelningar på en mängd ställen framöver.

Vi hör 8 tämligen gedigna rocklåtar med utmärkt sånginsats från Scott och ett fint i huvudsak gitarrbaserat bakgrundskomp. Inte mycket att klaga på men ändå inte något som får pulsen att höjas rejält för den som inte riktigt nöjer sig med mainstream rock och pop. I mitt fall finns det egentligen bara en låt som lyfter sig ur mängden och det är långa slutlåten ”The Pulse”. Här är det uppenbart att band som Tool har inspirerat till låtens komposition och till gitarrkompet. Det känns som en något annorlunda väg för bandet än vad som presenterats i övrigt på plattan.

Slutomdömet blir nog ändå klart godkänt men jag hoppas att Kalle i längden inte föredrar detta utan att han snart återvänder till RPWL för nya äventyr.

Blind Ego – Preaching To The Choir
Gentle Art of Music

  1. Massive
  2. Preaching To The Choir
  3. Burning Alive
  4. Line In The Sand
  5. Dark Paradise
  6. In Exile
  7. Heading For The Stars
  8. Broken Land
  9. The Pulse

www.gentleartofmusic.com
www.blind-ego.com

Betyg: 6.5/10 

Karl-Göran Karlsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.