Jorn – Heavy Rock Radio II – Executing the classics

Jorn är tillbaka med ett knippe coverlåtar. Självklart med en Dio-cover i form av Mystery men också lite udda val som The rhythm of my heat med Peter Gabriel från 1982. Den är förstås upphottad med ett helvetiskt gitarrmangel. Detta är tyvärr genomgående tema för hela skivan. Inga smakfulla arrangemang överhuvudtaget. Bara mangel och skrik. Jorn tar i så lungorna nästan sprängs i varje låt. Han måste väl, stackarn, för att kunna överrösta oljudet som kompar honom.

Detta är helt klart den sämsta cover-plattan som Jorn gjort hittills. Inte så att det är något fel på urvalet men presentationen lämnar mycket att önska. Jag minns hans cover på City Boys The day the earth caught fire. Den var ypperlig och en låt som jag med glädje återkommer till då och då.

Här finns tyvärr ingenting att hämta såvida ni inte gillar när det skrålas, manglas och skriks låtarna igenom. Jag misstänker att det är keyboardisten Alessandro Del Vecchio som producerat. Hans produktioner brukar vara torra och tråkiga utan tillstymmelse till fantasi. Mitt råd är att ni gör något bättre med era liv än att lyssna på denna gräsliga skapelse.  

1 / 10 (en poäng för att låten Love kunde ha blivit något bra, vet dock inte vilka som gjort originalet)

Jorn – Heavy Rock Radio II – Executing the classics

 1. Lonely Nights
 2. Winning
 3. New York Minute
 4. Needles And Pins
 5. Love
 6. I Do Believe In You
 7. Nightlife
 8. Bad Attitude
 9. Quinn The Eskimo (The Mighty Quinn)
 10. Mystery
 11. The Rhythm Of The Heat

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.