Black Swan – Shake the world

Här kommer ett nytt Frontiers-projekt bestående av sångaren Robin McAuley (Grand Prix, Michael Schenker, Survivor), gitarristen Reb Beach (Winger, Whitesnake), basisten Jeff Pilson (Dokken) samt trummisen Matt Starr (Ace Frehley, Mr. Big).

En inte helt misslyckad kombination om ni frågar mig. 67-årige Robin sjunger som om han vore pånyttfödd. Imponerande! Han låter ju inte alls lika pigg i nuvarande Michael Schenker Fest. Gitarristen Reb Beach spelar som om han vore besatt. He´s on fire!, som de brukar säga. Jeff och Matt gör förstås inte bort sig heller.

Tänk er ett hårdare Bad English ungefär. Det är melodiöst och ösigt samtidigt. Efter att bandet tagit ut sig helt i Shake the world och Big disaster finns förstås lite lugnare saker också på plattan. Fina Make it there (dock med ett evighets-gitarrsolo) och Sacred place är inget att de behöver skämmas över direkt. Överlag är det bra presterat och komponerat. Kanske att gitarrspelet tar över lite väl mycket ibland. Då är jag bara gnällig förstås.

Personligen är jag dock en smula allergisk mot att låtarna ska ligga mellan 5-6 minuter nästan hela tiden. Det känns väldigt 1990-tal när cd-skivan skulle fylla ut sina 80 minuter till varje pris. Många låtar på denna platta hade vunnit på att göras lite kortare. Men nu gnäller jag lite igen. Herrarna har gjort ett mycket bra jobb och det vore kul om det blev en fortsättning på detta projekt!

Favoritlåtar: Sacred place och Shake the world

Black Swan – Shake the world
Frontiers Music srl

 1. Shake the world
 2. Big disaster
 3. Johnny came marching
 4. Immortal souls
 5. Make it there
 6. She´s on to us
 7. The rock that rolled away
 8. Long road to nowhere
 9. Sacred place
 10. Unless we change
 11. Divided united

www.facebook.com/BlackSwanRockNRoll

Betyg: 8 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.