Champlin Williams Friestedt (CWF) – II

I pressreleasen står det att TOTO-sångaren Joseph Williams och tidigare Chicago-sångare Bill Champlin än en gång slår sig ihop med svenska gitarristen/producenten Peter Friestedt för att skapa en ny milstolpe. So far so good. Sen läser jag vidare att det är en uppsjö av gästartister. På första låten sjunger Lars Säfström från Lionville. Inget fel på honom men varför då?, undrar jag. Bill och Joseph nöjer sig med att sjunga stämsång i bakgrunden. Runaway Dancer är hur som en helst en trevlig upp-tempo låt som får det att vattnas i munnen. Bra öppning.

Därefter kommer 10 miles som herrarna släppte på skiva redan 2018. Love in the world har Michael McDonald på sång. I och för sig en trevlig gäst. Han sjöng som bekant tidigare i den senare upplagan av Doobie Brothers (What a fool believes 1979) innan han blev soloartist. Här i en mycket seg och mycket amerikansk låt.

Amandas disguise släpptes också 2018 och har Frank Ådahl på sång. Between the lines är första singeln från denna skiva och en låt där Bill och Joseph delar på ledsången. Lite skön låt med lite Barry Manilow möter TOTO känsla.

Look away är Chicagos dänga från 1988, här i en oinspirerad live-version från 2013. Också tidigare utgiven. All that I want med Joseph på sång släpptes redan 2015. Restless love är en bagatell med Bill Champlin på sång.

Price of love är med Tamara Champlin på sång. Säkert en trevlig person men jag gillar inte hennes röst. Sometimes you win släpptes redan 2011 som Williams-Friestedt.

Så om man sammanfattar det hela får vi alltså bara två nya låtar där Bill Champlin och Joseph Williams sjunger ledsång. Lite klent kan jag tycka. Inte vad jag väntade mig precis. Det plus det faktum att det är för mycket re-cycling för att kalla det ”ny” skiva gör att betyget dras ner rejält. Falsk marknadsföring är bara förnamnet!!

Champlin Williams Friestedt (CWF) – II
Black Lodge

  1. Runaway Dancer
  2. 10 Miles
  3. Love In The World
  4. Amandas Disguise
  5. Between The Lines
  6. Look Away
  7. All That I Want – Remix 2020
  8. Restless Love
  9. Price Of Love
  10. Sometimes You Win

facebook.com/Champlin-Williams-Friested

Betyg: 2/10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.