Gathering Of Kings – Discovery

Gathering Of Kings eller om man så vill den svenska varianten av Avantasia släpper här sin andra fullängdare. Den eminenta musikerlistan och diverse inhopp är en gedigen en liksom på första plattan. Victor Olsson som skrivit alla spår på albumet har knopat ihop en hel rad starka melodiska rocklåtar i 80/90-tals anda så för alla AOR älskare här levereras ett givet köp. Albumet ger mig också många vibbar från den tiden då man köpte svårfångade plattor via Missing Piece och finläste recensionerna i det obskyra magasinet Frontline.

Några reflektioner: December – ett medryckande alster med gung. Highway To Paradise – har det där westcoust-rocken i sig som man så mycket tyckte om tiden det begav sig.  Kiss From Above – av någon anledning kom jag tänka på kungen av AOR, Mark Spiro! From A Whisper To A Scream – helt enkelt en bra melodisk dänga. Moonlight – Tobias Sammet skulle säkert vilja låna lite här. Jo Gathering Of Kings har åter lyckats med sitt projekt och rockande spåret Revelation är kanske här pricken över ièt?!

Ett melodiskt album i modern tappning som sprider musikglädje i dessa dystra tider.

Gathering Of Kings – Discovery
RN Records

 1. Starsleeper
 2. Riders Of The Light
 3. Heaven On The Run
 4. December
 5. Highway To Paradise
 6. The One That Got Away
 7. Lorelei
 8. Moonlight
 9. Revelation
 10. Kiss From Above
 11. From A Whisper To A Scream
 12. Final Hour

www.facebook.com/gatheringofkingssweden/

www.gatheringofkings.se

8,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.