Subsignal – A Song For The Homeless (Live in Rüsselsheim 2019)

Tyska Subsignal släpper 22 maj sin första live-platta efter sex studioalbum sedan starten 2007. Plattan är inspelad i Rüsselsheim den 28:e mars 2019 på klubben ”Das Rind”. Det här är ett band från ”stallet” under ledning av RPWLs skivbolag Gentle Art of Music. Det finns även lite mer direkta kopplingar till RPWL då gitarristen Kalle Wallner spelade på deras senaste studioalbum med titeln ”La Muerta”. Sen är också denna live-CD producerad och mixad av RPWL-sångaren Yogi Lang.

Subsignal spelar inte någon klassisk progressiv rock utan håller sig mer i utkanten och rätt så nära vad jag skulle vilja kalla mainstream rock och pop. Men visst hör man tydliga influenser av band som exempelvis Rush och Saga. Det är ett väl sammansvetsat band som framför sina låtar med självsäkerhet och full kontroll. Musiken kännetecknas framförallt av Markus Steffens sköna gitarrtoner och Arno Menses fina sång. Övriga musiker sköter sig också bra även om jag inte gillar vare sig trummisen Dirk Brands rätt så tröttsamma (och slarviga) trumsolo samt dito keyboardssolos från Markus Maichel. Bästa låt är utan tvekan ”My Sanctuary” som har ett härligt Rush-inspirerat sound och väldigt bra sång. Publiken ger också denna låt det allra största bifallet. Bra är också avslutningen ”Paradigm”. Slutbetyget blir ju klart godkänt men för egen del tror jag inte att plattan kommer att snurra så många varv till just p g a avsaknaden av lite mer spännande låtar.  

Subsignal – A Song For The Homeless”(Live in Rüsselsheim 2019)
Gentle Art Of Music

 1. Touchstones
 2. Ashes of Summer
 3. The Bells of Lyonesse
 4. The Sea
 5. Walking with Ghosts
 6. Even though the Stars don’t shine
 7. The passage (incl. drum solo)
 8. La Muerta
 9. My Sanctuary
 10. Time and Again
 11. Paradiso
 12. Paradigm

www.subsignalband.com

www.facebook.com/subsignal/

Betyg: 7/10 

Karl-Göran Karlsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.