Shaman Elephant – Wide Awabe but Still Asleep

Andra fullängdaren från norska Shaman Elephant tar oss åter till den 60-70 tals inspirerade psykedeliska rocken. Flower power rörelsen skulle med största säkerhet tagit emot bandet med öppna armar och dagens retro rockare bör definitivt spana in nya skivsläppet. Många av låtarnas uppbyggnad svävar mellan olika musikstilar och känns ibland gå åt det improviserade hållet. Inledande tillika titellåten Wide Awake But Still Asleep är ett bra exempel där ”brötig rock” flyter ihop mer flummiga partier och med 70-talets bluesinspirerande gitarrspel tonas spåret så sakteliga ut. Steely Dan – här får vi ett alster i f.d. bandet Beardfish anda, är Rikard Sjöblom möjligen en inspirationskälla? Musiken har iallafall många gemensamma nämnare.

Låten Magnets kan möjligen representera en komprimerad version av albumet, ett skivsläpp som förövrigt känns passa livescenen som en handske. Shaman Elephant håller här ställningarna inom den psykedeliska rocken i modern tappning och fansen av genren lär inte bli besvikna.

Shaman Elephant – Wide Awabe but Still Asleep
Karisma Records

  1. Wide Awake But Still Asleep (8:05)
  2. H.M.S: Death, Rattle And Roll (4:11)
  3. Steely Dan (3:56)
  4. Ease Of Mind (3:24)
  5. Magnets (3:56)
  6. Traveler (11:28)
  7. Strange Illusions (5:15)

www.facebook.com/shamanelephant/

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.