GÖSTA BERLINGS SAGA – Konkret Musik

Gösta Berlings Saga som berikat musikvärlden med nästan 20 år av musikaliska reflektioner, kombinationer och element av skilda slag är sedan en tid tillbaka som en kvintett med Alexander Skepp, Rasmus Booberg, Gabriel Tapper, David Lundberg samt multi-instrumentalisten Jesper Skarin. Under slutet av 2019 gjordes inspelningen och produktion av nya albumet Konkret Musik med förhållandevis i Gösta Berlings Saga mått mätt korta alster.

Några reflektioner:

Här presenteras massor av vibbar från 70-talets experimentella till Pink Floyd´s episka och en rad alster passande filmmusikens värld. Inledande spåret Släpad är nog så tung att de flesta metalband skulle bli avundsjuka, att den senare går i spännande filmmuikalska toner och 80-talets syntmaskineri säger en hel del av albumets kapacitet. To Never Return är ännu en sådan filmsekvensliknande attribut som gör att Gösta Berlings Saga även passar in på denna musikaliska genre, så Netflix och andra producerande här finns det tallang. Förbifart Stockholm är annars ett spår som blandar synth och tunga basgångar till ett behagligt gung. Syntharna tar en relativt stor plats på albumet som mäktiga låten Vinsta guldklocka där även jazzinslag inkluderas.

Utan starka kompositioner faller ett album ganska snart, här får vi ett som håller och avsaknad av det vokala berör undertecknad inte det minsta vilket ibland är fallet med instrumentala album.

Instrumentalrock, progressive rock, synthrock med filmmusikaliska element,  ja sjätte studioalbumet Konkret Musik från Gösta Berlings Saga har många musikaliska influenser vilket här sammanflätas till bandets egna specifika stil. Ett gott hantverk helt enkelt!

GÖSTA BERLINGS SAGA – Konkret Musik
InsideOutMusic/Sony

 1. Släpad (05:07)
 2. Vinsta guldklocka (04:41)
 3. Basement Traps (02:39)
 4. Close to Home (03:02)
 5. Konkret music (04:14)
 6. Closing Borders (00:59)
 7. To Never Return (06:15)
 8. Instrument VI (01:57)
 9. The Pugilist (04:44)
 10. A Fucking Good Man (01:45)
 11. Förbifart Stockholm (04:22)
 12. A Question of Currency (03:33)

www.facebook.com/gostaberlingssaga/

www.gostaberlingssaga.com

Betyg: 8/10

Conny Myrberg

1 svar på ”GÖSTA BERLINGS SAGA – Konkret Musik”

 1. Vilken massa inessant musik som släpps. Jag hinner inte med! Men den här ska jag definitivt kolla upp.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.