Simon Lundh – Hårdrock, allt om banden, konserterna och myterna

Simon Lundh – Hårdrock
allt om banden, konserterna och myterna
Bokförlaget Semic

Med sina många år på nacken som skribent för Sweden Rock Magazine är Simon Lundh en av Sveriges mest välmeriterade hårdrocksjournalister. Författaren är dessutom väldigt varierad till sin smak, och har rest runt jorden i jakt på historier att berätta. Lundh är med andra ord den idealiske författaren av en bok vars titel helt enkelt lyder ”Hårdrock”. Han lägger upp sin bok på ett förståndigt vis. Första kapitlet går under namnet ”Hårdrockens födelse” (och behandlar begripligt nog Black Sabbath och Led Zeppelin), och sexton kapitel senare är Lundh framme vid ”Den tredje dagen” om hårdrocken av idag. Under resans gång har han hunnit med kapitel om vildliv vis Sunset Strip, tvillinggitarrer, amerikansk thrash, kyrkbränningar i Norge, balladmakare… Sympatiskt nog ägnas ett kapitel åt prog metal, och ett annat tillägnas de myriader av band som står på Deep Purples släktträd. Texten utstrålar god humor, och det bjuds på flera överraskningar, som till exempel…nej, nu ska jag inte komma med några spoilers!Saknar jag något? Tja, personligen hade jag gärna läst ett kapitel om den svenska thrash metal-scenen. Och band som Status Quo, Wishbone Ash och Hanoi Rocks hade förtjänat att nämnas mer än flyktigt. Men det går väl inte att få med ALLT. Simon Lundh är hela tiden underhållande att läsa, och för att öka underhållningsvärdet än mer, förser han texten med rader av temarutor, medan bildmaterialet är av ymnigaste sort. 

Betyg 8/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.