Devin Townsend – Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1

Upplevelsen från livescenen går ju inte riktigt att återskapa på skiva, via blue ray och dvd får man visserligen även synintrycken men livemusiken skall naturligtvis helst upplevas framför scen som de flesta av oss saknar i dessa corona tider. Här lyckas Devin Townsend ändå med den äran återskapa känslan med Order Of Magnitude – Empath Live Volume vilken är inspelad december 2019 på The Roundhouse iLondon.

Med sina projekt presenterar Devin alltid välproducerade album med mycket av allt som undertecknad uppskattar, det är ändå på scenen som denna geni/galning har sitt rätta element. Har haft äran att få se/fotat Devin’s shower ett flertal gånger och jösses den mannen kan leverera.

Med på denna turne´ som supportade senaste fullängdaren Empath presenteras en imponerande rad musiker som Mike Kenneally (ex-Frank Zappa), Markus Reuter (Stick Men, The Crimson Project), Morgan Ågren (Kaipa, Mats & Morgan, Frank Zappa), Nathan Navarro och Diego Tejeida (Haken) med flera. Normalt använder sig Townsend av ”backing tapes” eller ”click tracks” för att återskapa den komplexa ljudbilden från skivorna. Här är det bara enligt infot Devin och den eminenta skaran musiker som återskapar den svulstiga ljudbilden .

Ett skolexempel på Devins mångfald och lekfullhet presenteras med spåret Evermore, här får vi allt ifrån finstämda sektioner till tungt råa och taktändringar i massor. Egentligen är nog detta ett normalläge överlagt på Townsend alster. Det finns naturligtvis vissa låtar som är något mer återhållsamma exempelvis Coast och den vackra tillika finstämda Spirits Will Collide, annars blandas det friskt i tempo, egensinniga humoristiska texter och lekfullhet.

Till favoriterna och några som t.o.m sticker ut i Townends värld. Why? rena musikalen med en stor dos humor, nämnda Evermore och pampiga Deadhead inkluderad avgrundsvrål .

Ni som sett Devin vet att han har en munsvala som heter duga och naturligtvis får vi även denna gång en dos, möjligen något återhållsamt p.g.a liveinspelning. Det som däremot inte hålls tillbaka är det vokala, Devin behärskar det mesta från nästan operasång, finstämt till tungt growl. Måste även nämna de grymma solo/körvoklaisterna Samantha & Anne Preis och Arabella Packford som klarar de finstämda och mera operalika kör-sektionerna med bravur.

Har ni aldrig beskådat Devin Townsend live kan jag bara rekommendera ett besök och ni får en upplevelse utöver det vanliga.

Devin Townsend – Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1
InsideOut Music

Borderlands
Evermore
War
Sprite
Gigpig Jam
Coast
Gato
Heavens End
Ain’t Never Gonna Win
Deadhead
Why?
Lucky Animals
Castaway/Genesis
Spirits Will Collide
Disco Inferno
Kingdom

www.facebook.com/dvntownsend

www.hevydevy.com

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.