DGM – Tragic Separation

DGM är ett progressivt metalband från Italien och började som ett instrumentalt band eller trio. Namnet DGM är taget från de tre första medlemmarna Diego Reali, Gianfranco Tassella och Maurizio Parotti. Ingen av dessa herrar finns dock med i dagens upplaga av DGM. Av nuvarande konstellation är det trummisen Fabio Constantino som varit med längst, sedan 1999.

Ni som känner DGM sedan tidigare vet att detta är ganska hårt men med bra melodier och stark sång. Med min blygsamma erfarenhet av denna genre har jag inga direkta referenser att komma med men Angra och Threshold dyker upp i huvudet så någonting ditåt kanske. Jag har inte haft så mycket DGM i mitt liv tidigare men detta lät inte så tokigt. Hårt, snabbt men melodiöst och sångaren är riktigt bra.

Nya plattan Tragic Separation är en tema-platta som handlar om livet och alla dess olika resor som man går igenom, och vilka konsekvenser det kan medföra. Efter allt tvivlande och reflekterande på vad livet går ut på så kanske svaret är – själva resan genom livet. Frågan lämnas obesvarad men väcker frågan om en ny resa. Vad händer när vi dör? Blir det en ny början på något?

Djupt värre som ni hör, och en av filosofins eviga frågeställningar förstås. Här får ni ta del DGMs funderingar kring detta samtidigt som de bjuder på ny musik. Enjoy!

Favoritspår: Surrender och Land of sorrow

DGM – Tragic Separation
Frontiers Music srl

  1. Flesh and blood
  2. Surrender
  3. Fate
  4. Hope
  5. Tragic separation
  6. Stranded
  7. Land of sorrow
  8. Silence
  9. Turn back time
  10. Curtain

www.facebook.com/dgmprog

Betyg: 7 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.