Stardust – Highway To Heartbreak

Stardust kommer från Ungern och kunde först höras på sin EP från 2016 som dock gick undertecknad spårlöst förbi. Hur som helst var det ett gäng uppmärksamma fans som lyfte upp bandet på en festival som Frontiers hade, och resten är historia som det heter. Nu är de aktuella med sitt första album. Med produktion och låtskrivande har de fått hjälp av inga mindre än Mark Spiro och Tommy Denander.

Skivan har föregåtts av två singlar/videor som gått varma hemma hos mig, 2nd hand love och Runaway. Den första singeln var 2nd hand love och jag fastnade direkt för musiken men framförallt sångaren. Vilken röst! Han låter som en blandning av Rob Moratti (Final Frontier) och Jimi Jamison (Survivor) ungefär. Bara så att ni ska få en hint om hur han låter. Det bästa är att han sjunger med sådan enkelhet som bara riktigt bra sångare kan göra. Musikaliskt rör sig bandet i samma revir. Det är AOR som gäller för hela slanten. De slänger till och med in en cover på Pat Benatars gamla dänga Heartbreaker och gör det så bra att jag inte märkte det förrän jag läste om det.

Synd bara på det tråkiga omslaget och framförallt bandloggan. Låt inte detta lura er. Detta är högkvalitativ AOR rakt igenom med roliga arrangemang både här och där. En mycket stark debut om ni frågar mig. Har många favoritlåtar men om jag ska plocka ut några så är de två första singlarna 2nd hand love och framförallt Runaway givna. Sedan tycker jag Hey mother och Heartbreaker också känns lite bättre än de andra. Men det är ju en smaksak förstås och det finns många bra låtar här att välja bland. Gillar ni AOR som det lät i första halvan av 1980-talet så kolla upp detta så slipper ni missa en av årets bästa skivor.

Stardust – Highway To Heartbreak
Frontiers Music srl

 1. Runaway
 2. Heartbreaker
 3. Bullet to my heart
 4. Perfect obsession
 5. 2nd hand love
 6. Shout it out
 7. Can´t stop lovin´you
 8. Eye to eye
 9. Hey mother
 10. Blue jeans eyes (bonus track)
 11. The river is rollin´

www.facebook.com/stardustaor/

Betyg: 8/10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.