Steve Lukather – I found the sun again + Joseph Williams – Denizen Tenant

Steve Lukather – I found the sun again + Joseph Williams – Denizen Tenant

Toto-gitarristen Steve har sagt till sitt skivbolag att det inte blir fler plattor under namnet Toto. Det närmaste vi kommer att komma är dessa två solo-plattor med Steve och sångaren Joseph. Enligt uppgifter ska Joseph lagt ner mycket tid på sin skiva medan Steve lagt ner mindre tid. Det spelar ju i och för sig kanske mindre roll bara själva produkten blir bra.

Om jag börjar lite med Steves skiva så är det lite spretigt innehåll vi får. Lite blues, lite jazz-tendenser, introverta låtar, en lite extrovertare låt med Joseph på sång. Som alla vet är Steve en erfaren man i studion då han medverkat på över 1 500 skivor. Vad har han kvar att bevisa typ? Därför är denna skiva ganska avslappnad i sin framtoning. Kul om ni gillar det, gillar ni det inte så är det okej också, verkar han tycka.

Personligen fastnar jag väldigt mycket för titellåten som är en melankolisk låt där han med deppig stämma sjunger I found the sun again. Ungefär samma känsla som i Primal Screams gamla dänga Higher than the sun (1991) om ni kommer ihåg. Sedan funkar låten där Joseph är på sång också, Run to me. Det blir ju lite Toto-känsla så fort man hör honom sjunga. Gillar 70-talsfeelingen som dyker upp då och då också.

Steve Lukather – I found the sun again
Mascot Records

1.Along for the ride
2.Serpent soul
3.The low spark of high heeled boys
4.Journey through
5.Welcome to the club
6.I found the sun again
7.Run to me
8.Bride of sighs

Betyg: 5/10

Joseph har också blandat olika stilar på sin solo-skiva. Jag fastnar mycket för den inledande Never saw you coming som rullar på med ett tillbakadraget lunk. Lite som att gå in i en dimma och bara flyter omkring där. Precis, ni har rätt, lite flummigt men helt okej. Sedan gillar jag den lite moderna touchen i Wilma Fingadoux. Något som typ Gotye kunde ha släppt. Många låtar har dock en jazzig framtoning vilket inte riktigt går hem hos undertecknad. Här finns även en cover på Peter Gabriels Don´t give up (1986). Originalet där Peter sjunger med Kate Bush gillar jag mycket. Josephs version inte alls.

Joseph Williams – Denizen Tenant
Mascot Records

1.Never saw you coming
2.Wilma Fingadoux
3.Denizen tenant
4.Liberty man
5.Black dahlia
6.Don´t give up
7.The dream
8.Remember her
9.No lessons
10.Mistress winter´s jump
11.If I fell
12.World broken

Betyg: 5/10

Summan av kardemumman är att vi hamnar ganska långt från Toto-territoriet med dessa två solo-skivor. Så ni som hade tänkt att dessa skivor tillsammans skulle bilda ett schysst gäng Toto-låtar får tänka om igen. Det är inte mycket som är upptempo här, snarare tillbakalutat och melodifattigt.

// Peter Dahlberg

1 svar på ”Steve Lukather – I found the sun again + Joseph Williams – Denizen Tenant”

  1. Lite roligt hur olika man kan tycka. Jag tycker tvärt om att Josephs platta är snudd på fantastisk. Ett par mesiga låtar och den onödiga covern på Gabriel…men annars! Många snygga och lite spännande låtar! Massor av Toto-vibes. Det bästa han gjort sedan Toto VII! Fastnar speciellt för Liberty Man, Mistress Winter´s jump och World Broken… Blev SÅ glad när jag hittade denna förra veckan. Överraskad!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.