Suburban Savages – Demagogue Days

Vårt grannland Norge har på senare år seglat upp som progrockens förlovade land nummer ett. Bland de många fina banden utmärker dig Osloensemblen Suburban Savages, som väl kan sägas stå på 70-talsbotten, om än med god fräschör på ljudbild och musik. Thomas Meidell framstår exempelvis som en modern Robert Fripp på sina gitarrer, medan Mari Lestebergs keyboards ekar av en mer sparsmakad Rick Wakeman. Det är ett skönt driv på trummor (Trond Gjellum) och bas/Chapman Stick (Anders Christian Krabberöd), medan Gjellums sång är av närmast mässande karaktär.
Ord som ”suggestiv” och ”målande” ledsagar skivan från start till mål, och ju mer jag hör av denna dystra men ändå hoppfulla musik, desto mer övertygad blir jag. På pluskontot finns även texterna, poetiska och vardagliga omvartannat.

Suburban Savages – Demagogue Days
Apollon Records

  1. Aroused and Confused
  2. Taciturnity
  3. Demagogue Days
  4. Krystle Fox
  5. Iconoclast
  6. Let’s Talk
  7. Under Mirrored Skies
  8. The Silence Afterwards

www.facebook.com/SuburbanSavages

Betyg: 8/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.