Sonic Desolution – Explorer

De produktiva herrarna Peter Lazar och Ken Sandin har ytterligare anammat den progressiva musiken med konceptet Sonic Desolution, med eminenta musiker som Annica Svensson, Jan Christian Johansen, Morgan Ågren, Mads Clausen och Magnus Berglund finns här massor av erfarenhet och framförallt skickligt framförda alster. Vad jag fått veta är en del improviserat framfört av taktens mästare Morgan Ågren som också ger spåren en extra  dimension. Mads Clausen  känner vi ju igen från tidigare samarbetet med Timecode Alpha och tillsamman med Annica Svensson får vi definitivt vibbar från Hans Lundins Kaipa. På de åtta spåren finns både det lättsmälta liksom de mer komplexa liksom lekfullheten. Verkligen kul att få återse eller mer riktigt få höra  Jan Johansen med sin smått hesa stämma i en genre inte så vanligt för Johansen. Är det någon som kan mixa denna musikstil  inom det progressive så är det  Andy La Rocque så en eloge! Explorer– ett komplex alster med tempoväxlingar och tunga basgångar. The Waltz – mera tillbakadraget och progressivt. Fair Warning – melodiöst spår som tilltalar. Midlife Insight är ändå favoritspåret  med tempoväxlingarna och de olika musikaliska vinklarna. Det är inte så ofta man får höra ett album innan releasedatum är fastlagt, här är ändå ett som ni bör hålla koll på!

Sonic Desolution – Explorer
GMR Music

  1. Explorer
  2. The Waltz
  3. Eye to Eye
  4. Midlife Insight
  5. Fair Warning
  6. New Beginning
  7. Tranquilandia
  8. 21 G

www.facebook.com/sonicdesolution

Betyg  8/10

Conny Myrberg

1 svar på ”Sonic Desolution – Explorer”

  1. oj, såg nu först att du skrivit om denna skiva. beställde den häromdagen då jag såg att jan johansen skulle vara med och att det skulle vara åt prog-hållet. låter onekligen spännande. ser fram emot när den dimper ner i brevlådan så småningom!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.