Jon Anderson – Animation remastered

För inte så länge sedan ondgjorde jag mig över att sångaren och Yes-visionären Jon Anderson aldrig mer gjort något i stil med solodebuten ”Olias of Sunhillow” (1976). Även om nu Anderson/Stolt-albumet ”Invention of knowledge” bär vissa likheter. Nu är emellertid inte Andersons mer vanliga soloskivor något att fnysa åt. Och riktigt VANLIGT blir det väl aldrig när denne progvisionär är i farten. Skivan ”Animation” (1982), här utgiven remastrad, är helt enkelt för mycket Jon Anderson för att det ska bli hits!

Olympia” är en kraftfull öppningslåt, ej olik Yes-stycket ”Future times”. ”Animation” dansar härligt drömskt proggigt och visar upp trummisen Simon Phillips på styva linan. Den irländskt klingande ”Boundaries” är å sin sida en av Andersons allra vackraste låtar – så till den grad att sångaren recyclat den inte en utan två gånger (”Somehow some day”, ”O’er”). ”Pressure point” är sedan häftig elektropop med härligt solo av David Sancious, medan ”Much better reason” bjuder synnerligen svängig jazzpop med karibisk touch.

Bonus på den här nyutgåvan är två låtar. Dels har vi den högeffektiva rocklåten ”Spiders”, med sina magnifika sångarrangemang, dels demon på teatraliska och klurigt episka ”The spell”. Båda numren håller hög klass och borde varit med på skivan. Vilket de nu är.

Ljudet? Tja, kanske inget märkvärdigt, men ändå en klar och krispig ljudbild, som får Jon Anderson att tyckas sjunga i ditt rum. Och så medföljer ett häfte där man går tämligen på djupet med hur albumet kom till.

Jon Anderson – Animation remastered
Esoteric Recordings

 1. OLYMPIA
 2. ANIMATION
 3. SURRENDER
 4. ALL IN A MATTER OF TIME
 5. UNLEARNING (THE DIVIDING LINE)
 6. BOUNDARIES
 7. PRESSURE POINT
 8. MUCH BETTER REASON
 9. ALL GOD’S CHILDREN

BONUS TRACK

 1. SPIDER
 2. THE SPELL (Demo)

Betyg: 7/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.