RPWL – God Has Failed-Live & Personal

För att fira tjugoårsjubileet av sitt debutalbum God Has Failed var det tänkt att 2020 göra en turne’ med plattan i sin helhet och vi vet ju alla hur det gick med livespelningarna detta år. RPWL har sedan debuten släppt 10 studioplattor och sju livealbum där de skapat sin speciella musikaliska stil. Bandet började dock som ett Pink Floyd coverband, en stämpel som hängt med genom åren även om de skapat sin egna musikaliska inriktning. Istället för de tänkta publika livespelningar klev man nu in i studion och filmade en session med debutplattan som nu släpps på cd/vinyl och Blue-Ray/Dvd. Erkänner har inte hört albumet innan fast när jag nu i efterhand lyssnar på debuten (Spotify) är det helt klart en stark sådan.

God Has Failed-Live & Personal – tjugo års erfarenhet och produktionsmöjligheterna långt förbättrade blir det här både tyngre och stundtals mera finstämt som exempelvis när man lyssnar Kalle Wallners gitarrspel. Vad jag förstår är bandet något trötta med deras tribute- jämförelse, det går ändå inte att sticka under stolen med att på debuten återfinns flertalet Pink Floyd vibbar som i den underbara In Your Dreams, inledande Hole In The Sky där både gitarr och sång får tankarna till en viss David Gilmour eller avslutande alstret God Has Failed där vibbarna tar oss till Roger Waters. Andra favoriter på denna session är den lugna Crazy Lane, en pianodominerad låt med text som berör. Ett lyft är även gästvokalisterna Bine Heller och Caroline von Bürnken som ger nya produktionen ytterligare finstämdhet. På DVD/Blue Ray samt vinyl versionen återfinns även Pink Floyd alstret Cymbaline & Fat Old Sun så de gamla hjältarna står säkert fortfarandehögt i kurs. Yogi Lang’s emotionella sång är trots allt RPWL’s signum.

Ett lyckat alternativ till dagens mängder av återutgivningar i spåret av pandemin.

RPWL – God Has Failed-Live & Personal
Gentle Art Of Music

 1. Hole In The Sky
 2. (part 1: Fly / Part 2: Crawl To You
 3. Who Do You Think We Are
 4. Wait Five Years
 5. What I Need (part 1: Leaving)
 6. What I Need (part 2: What I Need)
 7. In Your Dreams
 8. It’s Alright
 9. Crazy Lane
 10. Fool
 11. Hole In The Sky (part 3: The Promis
 12. Spring Freedom
 13. Farewell
 14. God Has Failed

www.facebook.com/rpwl.net

Betyg: 7,5/10
Conny Myrberg

Fotnot:  2009 fick Slottsskogen Goes Progressive besök av bandet, några pics ser du här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.