Sonic Haven – Vagabond

Var så vänlig och bortse från det vedervärdigt miserabla skivomslaget. Det speglar inte musiken det allra minsta och jag hoppas att detta inte kommer att ligga dem i fatet. Denna konstellation signerad sångaren Herbie Langhans (Sinbreed, Firewind) spelar en fin mix av heavy metal och power metal. Hans mäktiga stämma ligger som ett tyngdtäcke över musiken, som är ypperligt producerad av honom själv och Sascha Paeth. Sascha har bland annat Avantasia och Kamelot på sin meritlista. Plattan öppnar med titelspåret ”Vagabond” som är en fartig sak som sätter sig direkt. Herbie sjunger som en gud och bandet backar honom ypperligt. Arrangemanget och produktionen utmärker sig också på bästa sätt. Gitarristen Carsten Stepanowicz gör ett gott dagsverke och låten ger verkligen mersmak!

En annan låt som sticker ut är den mycket melodiska ”From white to black”. Jag måste bara nämna igen hur bra produktionen är . Det är så härligt att höra en bra producerad skiva bland alla tråkiga icke-produktioner som finns där ute. Denna låt har även ett härligt synth-solo. Bara en sån sak!

Thin Lizzy-flörten i  början av ”I believe” är snyggt gjord och övergår sedan till en allsångsrefräng. Sa jag att Herbie sjunger som en fucking gud, så bra! För er som gillar lite mer episka verk har vi här den lite Black Sabbath-inspirerade ”The darker side”. Påminner om Tony Martin-Sabbath. Det finns ingen direkt ballad men ”Save the best for last” är så nära man kan komma. Mycket bra och vilken sång! Wave your hands in the air! Bara för att ta någon låt på måfå så kan jag till sist lyfta fram den lite hårdare ”Blind the enemy” med sin ”skråla med-refräng” av toppklass. Snyggt gitarrsolo också!

Detta är kort och gott en skiva man blir upplyft av. Både av musiken, produktionen, låtarna och inte minst sången! Rock is not dead yet! Ska vi säga så?

Sonic Haven – Vagabond
Frontiers Music srl

Vagabond
Back To Mad
Nightmares
Keep The Flame Alive
End Of The World
The Darker Side
I Believe
Save The Best For Last
Blind The Enemy
From White To Black
Striking Back

www.facebook.com/SonicHavenofficial

Betyg: 8/10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.