D’Virgilio/Morse/Jennings – Troika

Två exmedlemmar från USA:s progrockkungar Spock’s Beard. Den tredje en sångare i Englands genomtekniska metallare Haken. Då måste väl samarbetet bli meckig progrock? Nej, det är precis tvärtom. När Nick D’Virgilio, Neal Morse och Ross Jennings möts åker de akustiska gitarrerna fram och så finslipas stämsången. Den första parallellen dras till Crosby, Stills & Nash (Jennings är Crosby!), men det låter lika mycket som ett modernt Eagles, och jag undrar om det inte går att finna lite Doobie Brothers i mixen.

Under albumets gång byter musiken skepnad både en och två gånger. Här finns bitar som lutar åt pop, och när vi når fram till ”Second hand sons” liknar trion plötsligt en blandning mellan Styx och Deep Purple. Verserna i ”King for a day” påminner om ”Get out of Denver” (Bob Seger). 

Ta dock dessa paralleller med ett par nypor salt, för ”Troika” är ett album fyllt av egen karaktär. Som sångare är de tre toppen, goda musikanter är de också, och jag uppskattar de hoppfulla texterna som stundom är rätt så andliga, dock utan den sorts predikan som Morse emellanåt hänfaller åt.

Ibland blir man glad åt att en skiva INTE låter som man förväntat sig.

D’Virgilio/Morse/Jennings – Troika
InsideOut

 1. Everything I Am (05:43)
 2. Julia (06:07)
 3. You Set My Soul On Fire (03:22)
 4. One Time Less (04:53)
 5. Another Trip Around The Sun (04:39)
 6. A Change Is Gonna Come (04:24)
 7. If I Could (04:02)
 8. King For A Day (05:47)
 9. Second Hand Sons (04:43)
 10. My Guardian (03:43)
 11. What You Leave Behind (04:16)
 12. Julia (Alternative Version) (08:19)

https://www.facebook.com/nealmorse

https://www.facebook.com/ndvofficial

https://www.facebook.com/rossjenningsofficial

Betyg: 8/10

Daniel Reichberg

1 svar på ”D’Virgilio/Morse/Jennings – Troika”

 1. Härligt att de där herrarna inte låter som man förväntar sig. Nu tänker jag lyssna på denna. Hade jag nog inte gjort om de vanliga ”prog”-referenserna nämnts.

  Tack!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.