Tears For Fears – The tipping point

Som en fortsättning på ”Seeds of love” (1989). Så skulle Tears For Fears comebackplatta kunna beskrivas. Vilket inte betyder att den brittiska duon legat på latsidan, kreativt. Nej, redan första låten ”No small thing” lurar lyssnaren med nån sorts Americana, vilken dock avbryts i härligt psykeldeliska intermezzon. Sedan fortsätter skivan med ljuvliga melodier, pådrivande tjocka synthar, skönt glassig pop (med fötter i såväl 60- som 80-tal), elegans och nerv, elektroniska maskiner, maffiga arrangemang, inte sällan vilande på dansanta discorytmer och med vackra, tänkvärda texter. Spontan favoritlåt blir den gripande, tillbakablickande ”Master plan”, där man sjunger mästarnas lov till toner liknande…den där Niklas Strömstedt-låten om att begrava en fågel.

Så – blir ”The tipping point” samma kommersiella framgång som bandets 80-talsskivor? Tveksamt. En rimlig parallell kan dras till Ultravox tio år gamla comeback ”Brilliant”: en suverän samling låtar i bandets välkända stilar, men utan riktigt utstickande hits.

Slutligen båda tummarna upp till sångarna Kurt och Roland, vars stämband inte tycks ha åldrats alls.

Tears For Fears – The tipping point
Universal

1.No Small Thing
2.The Tipping Point
3.Long, Long, Long Time
4.Break the Man
5.My Demons
6.Rivers of Mercy
7.Please Be Happy
8.Master Plan
9.End of Night
10.Stay

https://www.facebook.com/TearsForFears

Betyg: 8/10

Daniel Reichberg

2 svar på ”Tears For Fears – The tipping point”

  1. Tack för att ni recenserar Tears for Fears nya album vilket gått obemärkt förbi Riksmedia. Varken Aftonbladet, Gp eller andra större tidningar har recenserat dem!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.