Rosalie Cunningham – Two piece puzzle

Inte sällan brukar det beklagas att progrocken är en sån övervägande maskulin plattform. Välkommen således, Rosalie Cunningham, ett brittiskt stjärnskott på den progressiva stjärnhimlen! 

Att Rosalie Cunningham ofta låter som sitt hemland är naturligt, men hon stannar sympatiskt nog inte vid det Förenade Kungadömets gränser. Albumets öppningsspår ”Start with the corners” överraskar exempelvis med att likna Samla Mammas Manna. ”Donny pt. two” doftar av fransk chanson. ”Suck punch bang blow” kan väl snarast klassas som cirkusblues. ”The liner notes” är å sin sida att betrakta som jazzvals. En air av retrospektiv vilar över hela albumet, men tack vare ett nervigt band och den trettioettåriga huvudpersonens dramatiska, genomsköna stämma – paradoxalt skir och auktoritär på samma gång – blir ”Two piece puzzle” en såväl angelägen som fräsch upplevelse.

Det kan förresten nämnas att Rosalie Cunningham är bokad till sommarens upplaga av Sweden Rock Festival. Mig hittar ni med sannolikhet längst fram vid kravallstaketet.

Rosalie Cunningham – Two piece puzzle
Esoteric Antenna

Start with the Corners
Donovan Ellington
Donny Pt. Two
The War
Duet
Tristitia Amnesia
Scared of the Dark
God is a Verb
Suck Push Bang Blow
The Liner Notes
Number 149
Fossil Song

https://www.facebook.com/RosalieCunninghamOfficial

Betyg:7/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.