Port Noir – Cuts

Fick riktigt upp ögonen eller snarare öronen på bandet med 2019 års skivsläpp The New Routine vilken definitivt gav mersmak. Svenska trion med Love Andersson , Andreas Hollstrand och Andreas Wiberg presenterar egentligen en rätt så rak rock fast då med massa finurliga tvistar. Medryckande och taktfasta toner med melodier vilka ofta är direkta är en annan reflektion, vilket som helst en modern form av rock som definitivt tilltalar. Singelsläppet  All Class med tillhörande snygga videon tillhör favoriterna i en överlagt jämnstark fullängdare.  Några sticker dock ut lite mer som Sweet & Salt där gitarrer och melodi fastnar vid första lyssningen, Emerald Green är nog ändå albumets främsta med tunga takter i ett lågtempo landskap som med fördel spelas på repeat. Love Anderssons sång med en rätt så säregen stil är en stor faktor som gör att Port Noir framhävs  från mängden band. Till sist vill jag även framhäva spåret Monument, ett lågmält alster som likt en rovdjur smyger sig på sitt byte och får här sin lyssnare fast.

24:e mars 2022 besöker bandet min hemstad och då är jag förhoppningsvis där och diggar!

Port Noir – Cuts
Despotz Records

1.All Class
2.Wild
3.Sweet & Salt
4.Emerald Green
5.Deep Waters
6.Preach
7.Unclean
8.Monument
9.Entertain Us

https://www.facebook.com/portnoirofficial

Betyg: 7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.