Bjørn Riis – Everything to Everyone

Norska Airbag-gitarristen Bjørn Riis släpper nu sitt fjärde soloalbum Everything to Everyone och fortsätter här på den inslagna linjen i det symfoniska musiklandskapet. Denna gång berikas vi med sex spår på dryga 50 minuters melankoliska alster och fans av musik liknande Marillion och Gazpacho kommer inte att bli besvikna. Likt en tavla presenteras en rad finstämda musikaliska bilder och där ligger i mitt tycke också albumets styrka. Vi känner ju alla Steve Rothery ”Marillion” och David Gilmours” Pink Floyd” gitarrspel med deras känsla för harmonier och träffsäkerhet i de finstämda tonerna. Bjørn Riis ligger här inte långt efter och låtmässigt känns plattan nära sina inspirationskällor. Som alltid från Bjørn Riis ett väl genomarbetat albumsläpp med jämnstarkt låtlista som toppas med favoriterna Everything to Everyone och Descending.

Vänner av  Pink Floyd, Marillion och liknade band här är ett album för er!

Bjørn Riis – Everything to Everyone
Karisma Records

  1. Run
  2. Lay Me Down
  3. The Siren
  4. Every Second Every Hour
  5. Descending
  6. Everything to Everyone
    Digisleeve CD bonus tracks:
  7. Everything to Everyone (Alternate version)
  8. Desolate Place

www.bjornriis.com/

Betyg: 7/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.