Jorn – Over the horizon radar

Jorn som tävlade med den fantastiska låten ”Faith bloody faith” i 2021 års norska melodifestival är tillbaka med första originalalbumet på fem år. Tyvärr vann han inte med den låten, men undertecknad håller den dock som en av förra årets bästa låtar. Då förstår ni kanske att mina förväntningar på denna skiva är ganska höga. Kanske för höga till och med ska det visa sig.

Jag kan direkt säga att här finns ingen ny ”Faith bloody faith” att hämta. Närmast kommer den fina men ack så oslipade juvelen ”Winds of home”. Över ett köttigt taggtrådsriff så sjunger Jorn en fantastisk melodi som griper tag i en direkt. Han låter känslosam och engagerad och gör en stark sångprestation. Men precis när man tror att låten ska fortsätta så tar den abrupt slut efter knappa tre minuter. Helt vansinnigt slöseri om ni frågar mig. Kunde ha blivit en klassiker men blir nu mest bara ett frågetecken. Vad hände där och hur tänkte han?

Titellåten ”Over the horizon radar” och ”One man war” är godkända låtar i beprövad sabbath-dio-jorn anda men resten kanske vi ska tala tyst om. Kan även nämna att han gjort en helt onödig nyinspelning av ”Faith bloody faith” som är lite längre än originalet. Men sämre…

Denna skiva ger ett mycket splittrat intryck och borde ha filats på lite mer. Jorn är förstås en stark sångare fortfarande men förtjänar bättre låtar och en bättre presentation av sitt material.

Betyget blir därför bara en svag sexa.

Jorn – Over the horizon radar
Frontiers music s.r.l.

 1. Over The Horizon Radar
 2. Dead London
 3. My Rock And Roll
 4. One Man War
 5. Black Phoenix
 6. Special Edition
 7. Ode To The Black Nightshade
 8. Winds Of Home
 9. In The Dirt
 10. Believer
 11. Faith Bloody Faith (Extended Album Version)

https://www.facebook.com/OFFICIALJORN

Betyg: 6 / 10

Peter Dahlberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.