Pymlico – Supermassive

Norsk veteranerna inom den instrumentala progressiva rocken har nu landat med sitt sjunde studioalbum. Bröderna Arild Brøter ”Trummor” och Øyvind Brøter ” Keyboards” skriver de mesta av musiken med en del hjälp av gitarristen Stephan Hvinden och de nya bandmedlemmarna Robin Løvøy ”saxofon” och basisten Are Nerland , med Oda Rydning ”Percussion” och Andreas Sjo Engen ”Gitarr” är nya banduppställning komplett.

De musikaliska grundstenarna är som vanligt en blandning av progressive rock och fusion, lägg där till inslag med AOR eller melodisk rock och en del jazzutsvävningar så får vi hela skalan av influenser på nya albumet med den då passande titeln Supermassive.

Det ypperliga singelsläppet Clockwork med självaste Roine Stolt som gästande gitarrist är likt en dröm som blev sann enligt bandets kanske mest drivande kompositör Are Nerland och visst på flertalet låtar kan man höra inspirationskällan från just The Flower Kings. Inledande Breaking Protocol  presenterar bandets orkesterlika framtoning med en blandning av diverse stilar och taktfast kompslinga genomsyrar kanske plattans bästa spår, är speciellt förtjust i avslutande David Gilmour liknande gitarrspelet. På tal om olika stilar får vi goa funktakter med massor av driv i låten Little Nellie vilket blandas upp med en del lugna partier. Avslutande WTG går mer åt soft hållet där sax och keys följsamt leder oss genom alstret med en del symfoniska element .

De numer sju mans starka bandet ger oss här både komplex och lättlyssnad musik så var inte rädda för instrumental dito, här finns att hämta för de flesta lyssnare.

Pymlico – Supermassive
Apollon Records

  1. Breaking Protocol (6:04)
  2. Confusion (5:55)
  3. Clockwork (5:14)
  4. Are We There Yet? (5:18)
  5. Time Out (6:18)
  6. Little Nellie (4:43)
  7. Doppelmayr (4:46)
  8. WTG (6:06)

https://www.facebook.com/Pymlico/

http://www.pymlico.no/

Betyg:  7,5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.