DEVIN TOWNSEND – Lightwork

När jag första gången lyssnade på singel/videosläppet Lightworker kom jag på mig själv i ett leende tillstånd, eller som en fotografvän sa på en festval när vi fotade, man blir ju alltid på så gott humör när man beskådar Devin och co. Nya albumet Lightwork känns annars något återhållsam och nertonad för att vara en Townsend produktion, enligt infolappen representerar plattan Devin i nuvarande skede av sitt liv, efter pandemin, och hans reflektioner över vad han och många gått igenom.

Photo:Paul Harries

Nu om någon skulle tro något annat finns här fortfarande massor av typiska Devin alster med mycket av allt som de där pompösa mustiga ljudmattorna, taktändringar och skiftande i musikstyckena. Sången framförs som vanligt genom hela registret från lågmäld till operalikt och stundtals enstaka growl. Albumet erbjuder mycket av det som fick mig att börja uppskatta Devin Townsend i alla dess konstellationer exempelvis inledande tunggungalstret Moonpeople, det Devin stiltypiska spåret Equinox och inte minst pompösa Celestial Signals.  På Vacation får vi även för ovanlighetens skull en enkel poplåt med sparsam produktion, så summan av kardemumman har Devin åter lyckats presentera ett varierande albumsläpp med massor av upptäckarglädje.

Devin avslutar infolappen med orden Music is a Lighthouse och det är bara att hålla med!

DEVIN TOWNSEND – Lightwork
InsideOutMusic

  1. Moonpeople 4:44
  2. Lightworker 5:29
  3. Equinox 4:39
  4. Call of the Void 5:53
  5. Heartbreaker 6:59
  6. Dimensions 5:22
  7. Celestial Signals 5:12
  8. Heavy Burden 4:23
  9. Vacation 3:10
  10. Children of God 10:06

https://www.facebook.com/dvntownsend

Betyg: 8.5/10

Conny Myrberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.