The Flower Kings – Adam and Eve, reissue

Så var det dags för nästa återutgåva från Blomsterkungarna. ”Adam and Eve” (2004) lät gyllene redan vid sitt släpp för nitton år sedan, så bjuds här några nymodigheter? Jodå, i ”Cosmic circus” hörs Daniel Gildenlöws bakgrundssång bättre än förr. Hans och Hasse Fröbergs röster blandas på ett sätt som borde ha skett så många fler gånger. Överhuvudtaget hörs allt klarare och tydligare, inte minst Zoltan Csörszs lekfulla trumspel. Detta gäller även keyboardisten Tomas Bodins undersköna instrumental ”Babylon”. Diverse snarlika detaljer tycker jag mig skönja även i ”Starlight man” och härliga långköraren ”Drivers seat”, men min upplevelse är att Roine Stolt lagt ner mindre arbete på denna återutgåva än på dito för ”Unfold the Future”.

Grundskivan, då? Ja, vid släppet tyckte jag inte ”Adam and Eve” motsvarade de högt uppskruvade förväntningarna från ”Unfold the Future”, men den har kommit att växa sig stor och stark. De vackra melodierna, de lidelsefulla gitarrsolona, de ofta hisnande arrangemangen – allt finns med. För att inte tala om de tre toppenrösterna som ägs av Gildenlöw, Fröberg och Stolt. Jag måste dock klaga på vinylversionen, som tvingar till sidbyte mittemellan parhästarna ”Cosmic Circus” och ”Babylon”.

The Flower Kings – Adam and Eve, reissue
InsideOut/Sony Music

  1. Love Supreme (19:39)
  2. Cosmic Circus (3:12)
  3. Babylon (2:30)
  4. A Vampires View (8:46)
  5. Days Gone By (1:10)
  6. Adam & Eve (7:56)
  7. Starlight Man (3:33)
  8. Timelines (7:31)
  9. Driver’s Seat (18:19)
  10. The Blade Of Cain (5:04)

The Flower Kings | Facebook

Betyg: 8/10

Daniel Reichberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.